De PLN 11stedentocht

 

De 11stedentocht | 235 km | voor Stichting PLN!

 Deze ‘Alternatieve Monstertocht’, langs 11 Friese steden, wordt gereden om geld op te halen voor onderzoek naar de erfelijke hartspierziekte PLN. 

 

 

Op zaterdag 11 september 2021 fietsen artsen, cardiologen, wetenschappers, behandelaars en andere betrokkenen de PLN 11stedentocht. Onder het motto ‘terug naar de roots’ zullen zij 235 kilometer afleggen in een heuse Friese Elfstedentocht. Deze tocht word gereden om geld op te halen voor onderzoek naar PLN, een levensbedreigende, erfelijke hartspierziekte die de pompfunctie van de hartspier aantast. Er bestaat nog geen medicijn of effectieve behandeling tegen deze ziekte. Wat de fietstocht extra bijzonder maakt, is dat in deze tocht behandelaars van PLN meefietsen.

De oorspronkelijke tocht

De Styrkeproven is een fietstocht van 568 kilometer binnen 24 uur, van Trondheim naar OIso. Met recht een Monstertocht. In 2018 fietsten een groep cardiologen mee met deze tocht om geld op de halen voor PLN: de PLN Monstertocht. Ook in 2019 deed een team van Nederlandse cardiologen aan deze tocht mee. Als gevolg van COVID 19 heeft het team vorig jaar de Elfstedentocht gefietst, met groot succes: er is maar liefst meer dan € 100.000 ingezameld voor onderzoek naar PLN. Een geweldig resultaat. De inmiddels jaarlijkse fietstocht wordt ook dit jaar weer in Friesland gefietst.

De route

 

Omstreeks 07:30 zullen wij in verschillende teams starten vanaf Plein 1455 in Bolsward.

Covid-19

 

Bij de organisatie van deze fietstocht wordt uiteraard volledig rekening gehouden met de geldende RIVM regels. Daarom wordt er in kleine groepen gefietst, wordt er bij elke stop rekening gehouden met de 1,5 meter afstand en zijn mondkapjes en desinfectiegels ruim aanwezig. Er is overleg geweest met gemeente Súdwest-Fryslân.